RETRO UTAZÁS
www.retroutazas.hu

e-mail: info@retroutazas.hu
Tel: +36 (20) 940-8388
RÉGI ÁLMOK ÚJ ÉLMÉNYEK
Ügyfélszolgálat:
Hétfő- Péntek: 10:00- 17:00

Advent Nagyváradon 2019

Advent Nagyváradon 2019

ADVENT NAGYVÁRADON 2019 - Limitált darabszám - Kisbuszos utazás 

Régi idők hangulata Nagyváradon, Puliszka, házi kalács, szilvapálinka, forralt bor,ez ami jellemzi a Nagyváradi Adventi vásárt!

PROGRAM 

Reggel indulás Nagyvárad felé, folyamatos utazással - megérkezést követően

A hat éven át restaurált Várhoz buszozunk, melynek katolikus templomában és temetőjében nem kevesebb, mint hét király talált örök nyugalomra, köztük a legendás László király. Megcsodáljuk a szépen rendbehozott termeket, a vármúzeumot, a fogadóépületet. A várudvar az egyik nagyváradi karácsonyi helyszín, így már itt felmelegíthetjük magunkat egy finom forralt borral.

Utána a Sebes-Körös partjára megyünk, majd gyalogos séta keretében felkeressük a sétálóutcát, a felújított szecessziós palotákat, az Állami Színház és az Ady emlékét őrző Astoria Szálló épületét. A Körös másik partján a Szt. László tér épületeiben gyönyörködhetünk (Szt. László Plébániatemplom, Városháza, Holdas templom, Fekete Sas Palota).

A gyönyörű szecessziós épületekkel körülvett Szent László tér (Piata Unirii) karácsonyi fényözönben pompázik. A valóságos karácsonyi ékszerdobozzá alakult főtéren vidám, színes karácsonyi forgatag csábít korizásra, kürtöskalács és puliszka majszolására, de van itt színpad is fellépőkkel, lacikonyha, fajáték árusok, édességpultok, forralt boros üstök. A hidegben jól esik egy stampedli helyi szilvapálinka is.

A már megszokott adventi vásárkellékek mindegyikét megtalálni itt. De akkor miben más a nagyváradi vásár, mint a budapesti és a bécsi? A hangulatában és az ízében. Az árusok és nézelődők is kedvesek, barátságosak. Ismeretlenek beszélgetnek egymással. Ízelítő a helyi finomságokból: palacsintához hasonló sütőtökös rétes, töltött káposzta aranysárga puliszkával, a kürtőskalács friss, ropogós és hatalmas, és nem elhanyagolható, hogy az árak nagyon kedvezőek. Jóllakottan, vásárfiával felszerelkezve.

Hazaindulás kb. 18:00 – kor és folyamatos utazás Magyarország felé.

Felszállási helyek:

* Szolnok - Hotel Pelikán  04:50 

* Cegléd - Tesco Parkoló 05:10 

* Budapest OMW benzinkút - Omnibusz Hotel mellett 06:00 

Copyright © 2020 Retro Utazás