RETRO UTAZÁS
www.retroutazas.hu

e-mail: info@retroutazas.hu
Tel: +36 (20) 940-8388
RÉGI ÁLMOK ÚJ ÉLMÉNYEK
Ügyfélszolgálat:
Hétfő- Péntek: 10:00- 17:00

Schindler Múzeum és Krakkó 2019

Schindler Múzeum és Krakkó 2019

Mindenkinek ismerős a történelemből Schindler zománcgyára Krakkóban! 

Most lehetőség van egy történelmi múzeumlátogatáson részt venni és megtekinteni az egykor gyár épületét, ahol ma már múzeum található, ahol betekintést nyerünk a sötét korszak rejtelmeibe. Megismerhetjük Schindler mukásságát. 

Egyszer Látni kell!

Schindler Múzeum látogatása!!!

Program: 

 

Péntek késő esti órákban indulás Budapestről, folyamatos utazás Szlovákián keresztűl Lengyelországba! Éjszaka az autóbuszon, rövid pihenőkkel. 

Szombaton reggeli órákban érkezés Lengyelország kulturális városába Krakkóba, rövid séta keretén belül ismerkedünk a város nevezetességeivel, - Wavel domb, Katedrális, Királyok útja , Posztó tér és csarnok,  majd szabad program után tovább utazás Krakkó külvárosában található volt Schindler gyár épületéhez, mely jelenleg már múzeumként látogatható! 

Ki is volt Oszkár Schindler ?, - a történelemben a zsidó nép által tisztelt és megbecsült ember aki a II. világháborúban, kapcsolatait kihasználva több, 1000 ember életét megmentette a halálsorra történő deportálástól!  Hogyan? Vagyonát feláldozva ''megvásárolta az embereket'' a náci diktatúra vezetőségétől azért, hogy az életüket megmentse. 

Schindler Múzeum:  A múzeum az egykori Schindler zománcgyár épületében található, a kiállítás a 1939- 1945 közötti időszakot mutatja be Krakkó akkori életét, a zsidóság gettóba történő begyűjtésétől kezdődően, és az emberek Auschwitzba történő deportálásáig.  A kiállítás keretén belül 50 kiállító teremben mutatja be, a történelem ezen fekete korszakát. 

A múzeumlátogatást követően, indulás vissza Magyarországra, érkezés a hajnali órákban vissza Budapestre. 

 

Felszállási helyek:

 

* Szolnok - Hotel Pelikán  Ind: 22:20 

 

* Cegléd - Tesco Parkoló Ind:22:50

 

* Budapest OMW kút Omnibusz Hotel mellett Ind: 24:00

 

 A gyár épülete 2002 

 

 

Copyright © 2019 Retro Utazás