RETRO UTAZÁS
www.retroutazas.hu

e-mail: info@retroutazas.hu
Tel: +36 (20) 940-8388
RÉGI ÁLMOK ÚJ ÉLMÉNYEK
Ügyfélszolgálat:
Hétfő- Péntek: 15: 00- 17:00 ig! Telefonon!
Emaileket folyamatosan fogadunk!

Hasznos Tudnivalók Görögországi Nyaraláshoz

Szállásokról általában:

 Az apartmanházak 2-3-4 ágyas stúdió lakásokkal rendelkeznek, amelyek egy-légterűek, a konyhasarokkal egy légtérben található a hálószoba, külön fürdőszobával WC-vel zuhanyzóval, - zuhanyzótálcával vagy központi lefolyós zuhanyzóval rendelkeznek.

Minden szobához tartozik terasz vagy erkély. 

Konyhasarok létszámnak megfelelő evőeszközzel, minimális edénykészlettel (nagy főzésekre nincs lehetőség) felszereltek, hűtőszekrény rendelkezésre áll.

A szállások kategóriájának a besorolása helyi minősítésnek felel meg, mely eltérhet a magyar szabványtól.

 A szállások ágymérete a európai követelményeknek megfelelnek, de a megszokott magyar ágymérettől eltérhetnek, a francia ágyak méret 120 x 200 cm, a egyszemélyes ágyak általában 90 x 180 cm.

A szállásokat nyaralás ideje alatt mindenki maga takarítja, végtakarítás csak turnusváltás napján van.

A görögök a meleg vízellátást kétféle módon biztosítják- bojler vagy napkollektor ezért éjjel vagy borús időben a meleg víz korlátozott lehet.

Fontos tudni, hogy a görög szennyvíz hálózatok szűk csövekkel kiépítettek - ezért az elhasznált WC-papírt az erre a célra elhelyezett szemetesbe kell elhelyezni.

 Megkérjük Kedves Utasainkat, hogy elutazáskor a szobákat kitakarítva adják át a takarító személyzetnek, mosatlant kérjük mosogassák el - ezzel is gyorsítva a turnusváltást és a takarítást. Köszönjük.

A szobákban alapágynemű áll rendelkezésre, ágynemű huzatot nem kell vinni, de törölköző nincs a szobákban.

WC papír, szemetes zacskó, kávé főző, mosogató szer és szivacs, szúnyog riasztó nincs a szobákban.

A szállásokat turnusváltáskor reggel 09:00 - ig kell elhagyni, majd takarítást követően délután 14:00 -tól lehet elfoglalni.

Utazási okmány: Magyar állampolgároknak érvényes útlevéllel vagy jogszabálynak megfelelő plasztik személyi igazolvánnyal kell rendelkezni. Régi típusú - papír alapú személyi igazolvánnyal utazni nem lehet. Az utazási okmányoknak hazaérkezéstől számítva 60 napig érvényesnek kell lennie. Vezetői engedéllyel utazni nem lehet. A felsorolt okmányokat (útlevél, plasztik személyi igazolvány) a tranzit országokban is elfogadják! Gyerekek is utazhatnak személyi igazolvánnyal.

Utazás autóbusszal: A Retro Utazás partnere un. transzfer járatot üzemeltet Magyarország nagyvárosai és Olimpic Beach között - az autóbuszjárat Hétfőn indul, Kedden érkezik a nyaralóhelyre, majd Szerdán érkezik vissza Magyarországra.

Az autóbusz járat előre megtervezett útvonalon halad- az autóbuszvezetők a nemzetközi szabályok KRESZ szerint vezetik az autóbuszt.

Az ülőhelyeket irodánk ossza be figyelembe véve, hogy az együtt foglaló és hozzátartozó utasokat ne ültessük el egymástól. Fix - ülőhelyet felár ellenében tudunk biztosítani melynek díja 1.500 Ft / fő. Az autóbuszárat kb. 3 -4 óránként tart 20 - 30 perces egészségügyi szünetet autópálya melletti benzinkutakon, figyelembe véve a buszvezetők vezetési idejét. Az autóbuszon található WC- csak végszükség esetén használható, kisebb egészségügyi dologra. Az autóbuszok megfelelnek a nemzetközi minősítési és irodánk által kidolgozott minősítési rendszernek. Az utazásra kényelmes ruházatot ajánlunk.

Az utazás során az autóbuszon TILOS a dohányzás. Az autóbuszjáratok nem menetrendszerinti járatként közlekedik, ezért csak Magyarország területén lehet rá fel szállni ill. a nyaralóhelyen.

 

FONTOS – TÖRVÉNYVÁLTOZÁS miatt CSOMAGKORLÁTOZÁS!

Az Európai Uniós irányelvek alapján, Magyarországon is bevezetésre került 2018. 01. 01. – el az autóbuszok vonatkozáséban is az un. tengelysúly korlátozás. Ezért az autóbuszjáratainkon csomagkorlátozást kényszerülünk bevezetni.  A Magyarországi szakaszon mire a határállomásra érkezik az autóbusz addigra 4 elektronikus ellenőrzési ponton halad át és a Röszkei határállomás előtt fizikális mérést is végrehajthatnak autóbuszunkon.

A buszok csomagterében csak korlátozott hely áll rendelkezésre.-

Ezért személyenként - 1 bőrönd vagy utazótáska engedélyezett melynek súlya nem haladhatja meg a 10 kg/ Fő!

Kézipoggyász: 5kg- ot/ Fő!

2 személyre 1 db hűtőtáska engedélyezett melynek súlya maximum 6 kg. lehet.

Összesen: 18 Kg / Fő a csomag korlát .

Autóbuszvezetőink  szigorúan ellenörzik a csomagok súlyát, ill a helyszínen mérhetik is, tulsúly esetén a szállítást megtagadhatják oda – és visszautazáskor. 

Hűtőtáskát az utastérbe felvinni TILOS - a hűtőtáskákat külön helyezzük el a csomagtérben, amelyekhez az utazás során hozzá lehet férni. Az autóbuszon TILOS szállítani élő állatot, ill zsugorfóliás ásványvizet, kartonzott sört stb. A buszok közlekedő folyosóján csomagot, poggyászt elhelyezni balesetveszélyes és TILOS! A csomagok és az utazótáskák állapotát ellenőrizni nem tudjuk, ezért felelősséget sem tudunk vállalni, csak olyan sérülésekért vállalunk felelősséget, melyet kétséget kizáróan bizonyítható, hogy általunk keletkezett. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni!

 

Fizető eszköz: Görögország hivatalos pénzneme EURÓ ezért a nyaralásra költőpénznek Eurót vigyenek magukkal. A bankkártyákat legtöbb helyen elfogadják.

 

Időzóna: Magyarországhoz képest + 1 óra az időeltolódás.

Ellátás: A szállások leírásánál feltüntettük, hogy a nyaralás önellátással történik, a részvételi díjak nem tartalmazzák az ellátás díját.

Szieszta avagy délutáni pihenő: A görögök mediterrán nép, ezért nálunk elengedhetetlen szokás a délutáni szieszta- pihenés ezt a nyaralóhelyeken is tartják. Az üzletek és a boltok délutánra bezárnak, mert elmennek sziesztázni (pihenni) általában 14:00- 18:00 ig tart a szieszta idő. Az apartmanházak környékén helyi lakosok is élhetnek, akik délután pihennek ezért kérjük, hogy hangoskodással nem zavarjuk Őket.

Internet- WIFI a szállásokon:  Szállásaink általában rendelkeznek internet hálózattal, a szállás leírásoknál feltüntettük WIFI megjegyzéssel, az internetet csak WIFI-n keresztül tudják használni. Fontos azonban tudni, hogy az internet szolgáltatás terheltség és igénybe vétel miatt lassú lehet, illetve a szolgáltatás akadozhat. Irodánk és a szállások a WIFI szolgáltatásért felelősséget nem vállal. Az apartmanházakba elérhető WIFI nem film letöltésre szolgál. Elő - utószezonban előfordulhat, hogy a szolgáltatás még nem elérhető!

Élelmiszer árak, Éttermi árak Olimpic Beachen: A nyaralóhelyen minden élelmiszer megvásárolható ami a nyaralás ideje alatt ellátásunkhoz szükséges, az apartmanház közelében

kis élelmiszer boltok megtalálhatóak, ill. Paralián Lidl bevásárló központ is rendelkezésre áll.  

Ezért nem javasoljuk itthonról cipelni az élelmiszert, konzervet stb.

Az árak teljes egészében megfelelnek a magyar élelmiszer árakhoz. Vannak élelmiszerek, amik nem találhatóak meg a görög gasztronómiában pl. nincs zsír, piros paprika, szalonna.

Az éttermekben pld. a gyros tál menü már kb. 5 Eur / Fő elérhető.

 

 

Copyright © 2022 Retro Utazás