RETRO UTAZÁS
www.retroutazas.hu

e-mail: info@retroutazas.hu
Tel: +36 (20) 940-8388
RÉGI ÁLMOK ÚJ ÉLMÉNYEK
Ügyfélszolgálat:
Hétfő- Péntek: 15: 00- 17:00 ig! Telefonon!
Emaileket folyamatosan fogadunk!

Budapest, 2020.05.19.                                                                                Sorszám: I. 

Kedves Utasaink!

Jelen levelünkben szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a Korona Vírussal és a Görögországi helyzettel és a görög nyaraló programokkal kapcsolatosan!

Görögország – 2020. 05. 15. – én újabb nyilatkozatot adott ki a Korona Vírussal kapcsolatban, a nyilatkozatban megerősítették a következő intézkedéseket, a turizmussal és a vendéglátással és az utazásokkal egyaránt!

Jelen levelünkben értesítjük Önöket, hogy jelenleg is fennáll a nemzetközi vészhelyzet – Görögország esetében is, a tranzit határok és az ország határai jelen helyzetben még zárba vannak!

A határokat az ország terv szerint június közepén tervezi megnyitni, de már a légi határokat az ország megnyitotta egyéb intézkedések mellett. Az országba a légiközlekedés újra indult, Athénba már repülőjáratok érkezhetnek, és utazhatnak utasok egyéb intézkedések mellett.

Az éves szállodák melyek nyitva vannak egész évben megnyithatnak, és az éttermek is.

A szezonális szállodák – továbbiakban az apartmanházak 2020. 07. 01 nappal nyithatnak meg!!! A szálláshelyek megnyitását természetesen óvintézkedések mellett hajtják végre, egyelőre részletes információkkal nem rendelkezünk (amint információkat kapunk) közzé tesszük honlapunkon!

Irodánk a nyaraló járatokat Pefki esetében 2020.07. 10. turnustól tervezi, indítani, illetve Paralia – Olimpic Beach estében 2020. 07. 13. turnustól kezdődően. Személyszállításra vonatkozólag, jelenleg korlátozás és szabályozás nem érkezett járatainkat – a jelenleg érvényben lévő nemzetközi szabályoknak megfelelően tervezzük indítani járatainkon!

A fentiekre tekintettel a megjelölt dátumok előtti turnusainkat töröljük, Vis Major helyzetre tekintettel, mivel a határok le vannak zárva ill. a szálláshelyek sem fogadnak utasokat, az utasaink a honlapunkon elhelyezett Korona Vírussal kapcsolatos tájékoztató szerint tudnak eljárni, ha megrendelt szolgáltatásuk esetében (átfoglalás ugyan azon az áron más dátumra, utalványos visszatérítés 120% mértékben!)

A tájékoztató a következő linken található: https://retroutazas.hu/koronavirus-tajekoztato

Tájékoztatónk készítésekor – hatóság által vagy a görög turisztikai hivatal és minisztérium, részéről olyan érvényes szabály nem érkezett- hogy utasaink és Görögországba utazó utasoknak érvényes negatív Korona tesztel kell rendelkezni és annak birtokában léphetnek be az országba. Jelenleg csak tervezésről tudunk, de érvényes szabálytól nem!

A karanténban történő idő töltésére sem született érvényes szabály, hogy aki Görögországba érkezik 7 éjszakás nyaralásra azon utasoknak 14 napos karanténban töltött időt kell eltölteni.  

Tájékoztatónkat folyamatosan frissítjük, az aktuális híreknek megfelelően, kérjük ellenőrizzék a honlapunkat!

 

Köszönjük a türelmüket és az együttműködésüket!

 

 Retro Utazás csapata

Copyright © 2021 Retro Utazás